Kiállítások

EGY FÖLDALATTI VILÁG BUDAPESTEN

labirintus_smaller

Elég bátornak érzi magát egy szellemvadászatra a Labirintusban? Eredjen holt lelkek, vámpírok nyomába, fedezze fel a Fekete gróf tanyáját a Labirintusban. Legendák és a valóság találkozása, ahol kiderül ki volt a Labirintus leghírhedtebb lakója, mi köze Mátyás királynak Drakulához. Időutazás a föld alatt, ahol az úti cél Luxemburgi Zsigmond és Mátyás király palotája, a török hódoltság misztikus emlékei, évmilliók értékes nyomai. A Barlangi kiállításon megtekinthetők fotográfusok és kalandos utazók különleges felvételei és beszámolói a világ legszebb barlangjairól.

OPERA PANOPTIKUM

labirintus_crystalsFekete gróf álarcosbálja
A Fekete gróf története a XVIII. századba nyúlik vissza, amikor egy elszegényedett, élvhajhász gróf rablókkal kötött szövetséget, akik a palotája alatt, a Labirintusban tanyáztak. Megegyezésük szerint a rablók busás pénzt fizettek a rejtekért cserébe, s a gróf fényűző életet élhetett. A bűnös módon szerzett pompa azonban egy ártatlan lány életébe került. A lány halálát követően a gróf megváltozott, s a nagyvilági életnek vége szakadt a palotában. A legendák szerint a lány szelleme kísértette halálra a grófot, aki 250 éve kísért a Labirintusban és földalatti álarcos báljait rendezi.

BARLANGI KIÁLLÍTÁS

labirintus_barlangok

A világ legszebb és legkülönlegesebb barlangjai a Labirintusban 2012 tavaszától! Szemet gyönyörködtető és felemelő látvány, ahol a mese találkozik a természettel, a nagyság az aprólékossággal. Neves művészek és utazók felvételein, személyes beszámolóik alapján elevenedik meg az egész világot átívelő barlangi beszámoló.

SÖTÉTSÉG LABIRINTUS

A Labirintus ezen szakaszán teljes sötétség uralkodik. A Sötétség Labirintus megtéveszti az érzékeket, próbára teszi az érzékelést miközben kitágítja a tudatot. Azonban nehéz nyugodtan haladni a sötétben, amikor a látogató tudja, hogy a Sötétség Labirintusban paranormális jelenségeket figyeltek meg: suttogások, leereszkedő fehér köd, hirtelen lehűlő hőmérséklet, soha utol nem érhető árnyak.

OLAJLÁMPÁSSAL A LABIRINTUSBAN

Romantikus séta a Labirintusban az olajlámpással, mely 18 órakor kezdődik. A Labirintus teljes sötétben, olajlámpások fénye mellett látogatható. Belépődíj a nappali belépődíjnak felel meg.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

labirintus_ideiglenesminden évben izgalmas programmal részt vesz a Labirintus.